Om oss

Veronica: 47 år :

Certifierad hästmassör och friskvårdare samt  Sadelutprovare, Utbildare i hästmassage & Hästpsykologi samt ridtekniker.

 Rektor samt lärare på ATS hästutbildningar i massage & anatomi samt biomekanik. 

 

 Jag har arbetat som skribent för hästtidningen Hästfocus . Där jag skrivit artiklar om utrustning, hästmassage, muskler samt hästpsykologi och frihetsdressyr. 

 

 

 Lite historia:

Jag har ridit sedan jag var 8 år då jag började på MCR.s ridskola i Malmö. En liten lycklig tjej som satt på en stor härlig nordsvensk vid namn Oden. Egen ponny fick jag när jag fyllde 10 år och Jag har tidigare tävlat hopp och dressyr och terränghinder på lätt nivå. Så sedan 8 års ålder, har hästarna funnits i mitt liv.

 

 

Januari 1999 började jag att läsa till diplomerad hästmassör med mycket fokus på träningsfysiologi och rehabilitering. Jag är diplomerad hästmassör sedan januari 2000 & certifierad hästmassör av KMR 2009. 

 

Efter diplomeringen 2000 har jag fortbildat mig i anatomi, sjukgymnastik och träningslära och utrustning.

 

Tiden har gått fort och jag har nu hunnit arbeta med hästmassage i 17 år och tycker fortfarande att det är lika roligt nu som när jag började.

 

  

Jag är diplomerad sadelutprovare och jag har gått tre olika utbildningar i sadelutprovning en längre utbildning, 8 månader samt två korta 3 dagar och kommer hela tiden hålla mig uppdaterad i just anatomi samt hur sadel och ryttare påverkar hästen.

 

Både jag och Rikard har också utbildat oss vidare i hästpsykologi med problemlösning, ridteknik, foderlära och träningsfysiologi. Vilken har varit är den mest intressantaste utbildningen för mig! 

 

 

Vi gick utbildningen på Hällekis säteri oktober 2004.  Vi lärde oss mycket nytt och fick mycket "Aha" upplevelser samtidigt som jag fick klarhet i vad jag egentligen alltid jobbat med. Då jag alltid jobbat mina hästar mycket ifrån marken och fört upp detta i sadeln när det väl "suttit" ifrån marken. Så det var en bekräftelse också för mig att mina tankar om inlärning var ett positivt sätt att arbeta med hästen på.

 

 

Lösnig av problem ifrån marken har jag alltid funnit naturligt med mina hästar men ofta fått höra..

 

-Amen då vinner ju hästen.. om du hoppar av och tar det ifrån marken.

 

Hmm vadå vinner? En mycket underlig kommentar i mina öron?

 

När jag väl fått förtroende och ömsesidig respekt samt fått ledarrollen på ett ödmjukt sätt så har det alltid också funkat i sadeln:)  

 

 

Under åren 2002-2005, gick jag utbildningar på Sisu  för att utbilda och undervisa barn och ungdomar inom olika idrottsgrenar. Mycket av utbildningen gick ut på att hur viktigt det är att se och höra varje barn. Vilket är en självklarhet för mig. 

 

Jag är också utbildad i Klassisk massage på humansidan. Jag har masserat många ryttare som en del i behandlingen av hästar då det många gånger beror på ryttaren att hästen får problem.

 

 


Rikard:
47 år och lärare hos
ATS hästutbildningar.
Arbetar mestadels med hästpsykologi biten och praktisk massage.
Rikard ordnar att allt material blir tryckt och bundit till våra elever.

 

 

 

Rikard har ridit och umgåtts med hästar sedan han var 10 år gammal.

 

Han är utbildad i hästpsykologi med problemlösning, ridteknik, foderlära och träningsfysiologi. Rikard har tränat mycket för John Moore som har ett mycket sunt tänkande kring hästar och deras inlärning.

 

Fortbildat sig i anatomi, sjukgymnastik och träningslära.

 

2011 gick Rikard en utbildning i verkning och tappsko uppe i Skara. Något som han tyckte var mycket roligt och intressant.

 

13 januari intyg ifrån sin examination vid SVA.. I säkert foder.. Foder hanteringen och allt kring fodret som mikroorganismer samt hur du märker att fodret är dåligt och varför det blir dåligt.

 

Rikard är fantastisk med att läsa av hästen snabbt och utefter det hantera hästen på ett individuellt vis. De hästar som blivit stökiga pga att de blivt felhanterade, missförstådda och blivit hästar med problem.. Hästar som är osäkra och blivit aggressiva, finner Rikard stort intresse att jobba med. Han älskar att få sina lyckorus när han konsekvent och ödmjukt, lugnt får ta över ledarrollen, så hästarna känner sig trygga och får förtroende av dessa hästar.

 

-Menar du att jag skall våga gå över detta blå?      JA det klarar du! Du är såå duuktig.

- Jag litar på dig, kompis. Jag går för att om du ber mig vet jag att det är säkert.

så vet jag att jag klarar av det:)   

 

 

Rikard är snabbtänkt och kan verkligen stänga av allt runt omkring och bara fokusera på samspelet mellan honom och hästen. Rikard håller lektioner i säker hästhantering samt ridteknik/ridlektioner vilket han brinner för att förmedla säker ridning samt ridning och övningar som hästen mår bra av.

 

  

 

Arabgaloppörer tränade vi i 5 år. Jag var Arbetsryttare och hästskötare samt hästmassör i ett galoppstall med arabiska fullblod. Rikard var alltid med som groom..

 

  

Jag och arabhingsten El Sham ox Precis hemkomna efter en uteritt som vi ofta red på mellan arbete på galoppbanan inne på jägersro.

 

 

Vi har mellan åren 2007 och 2015 tagit emot 47 stycken träningshästar i inridning, tillridning, unghästhantering samt problemlösning. De hästarna har gett oss så mycket kunskap och det har varit fantastsikt kul att jobba med dem.

 

Dessa åren tränade vi en hel del för John Moore ifrån colorado som har ett sunt tänk kring hästar och människor.

 

Sedan 2004 har jag tillsammans med Rikard och min syster hållt i kurser i hästmassage och muskellära samt hästhantering för att sedan 2008 starta upp vår yrkesutbildning till diplomerad hästmassör som är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 


Vi har varit med i ett barnprogram på SVT i frihetsdressyr tillammans med vår häst Duo.

 

 

 

____________________________________________________________________

 

MEDARBETARE:

 

Till vår stora hjälp i stall och träning av hästar har vi:
Pauline Sjöstrand (Veronica syster) som är hos oss flera gånger i veckan och ställer upp när det behövs som t.ex med ridning och skötsel och som medhjälpare vid inridning och kurser samt utbildningar.Vi planerar i nuläget att genomföra fler kurser ihop så håll koll!  

 

Pauline tränar oss i klickerträning med djuren.Pauline utbildar sig i hästmassage, sadel och hästpsykologi i nuläget och kommer assistera på våra utbildningar from hösten 2016. Pauline har lång erfarenhet då hon ofta assisterat hos oss redan på våra kurser men ska göra slag i saken och utbilda sig "på riktigt" :)

 

 

 Pauline och hennes fullblodssto Miami Sound xx 1990-2014

 

 

 

 

Josefine Nygren som driver företaget

CuroEquus

 

 

Arbetar hos oss med eleverna i hästmassage, stretching, muskellära och psykologi.

Josefine fick sitt diplom hos oss 2011 och har sedan dess arbetat kontinuerligt med hästmassage, träningsprogram samt psykologi.

 

 

 


LÄNK VÅRA HÄSTAR

 


LÄNK VÅRA TRÄNINGSHÄSTAR

 


 

 


 

 

 
 

 
© 2018 ATS hästutbildningar.n.nu
Våra bilder får inte spridas, kopieras och användas.