Våra Hästar

VÅRA HÄSTAR NU OCH DÅ.

 

 

 PRINCE ox

 

 

Veronicas  arabvalack född 2010.

Prince kom till oss i juli-2013 och han är en energisk och väldigt påhittig individ.

Öppna haggrindar och flytta på saker, jodå det är min Prince det. Vi har börjat att sitta in honom så smått då han är sen i sin utveckling. Prince är ganska stor för att vara arabhäst och jag tippar på att han kommer bli större än 155 cm.

 

Vi har kommit en bit i frihetsdressyr och vi klickertränar en del tillsammans. Jag är väldigt förtjust i Prince och känner mig som en riktig hönsmamma till honom.

 

Lite kroppsmedvetenhet             Prince kan yoga lyfter sitt bakben för att få en godisbit.

 

 

 


 

HASSEL född - 1993.

 

Hassel är ett Gotlandsruss och har varit mycket duktig på trav banan, med sin förra ägare Julia Engström.Hassel är så ödmjuk och försiktig och är den bästa barnponnyn jag vet :)Han kom till oss Juni 2007. Hassel är Michels ponny och han både rider och kör honom.
 

 

 


 

DUO

En häst som kom till oss 2009 på tillridning som hade en del problem med sig i bakfickan och han mår bäst av att allt är som det brukar. Vi tränar mycket ifrån marken och kommer så alltid att göra. Rikard rider western med honom vilket de båda trivs mycket bra med.

Jag och min syster Pauline jobbar med klickerträning och lite inkörning med honom.

 

 

 

 


 

MIAMI SOUND xx

Pauline och hennes fullblodssto Miami Sound xx född 1990

 
Pauline och Miami Sound xx, 1999 Falsterbo

 


 

 

 


 

POLLY & LILLIS

Mer kommer snart..

 

 


 

 

LIMBO

Mer kommer snart..

 

 


 

Hästar som funnits i vårt liv och rest vidare till Trapalanda.

 

 

 


 

BLUE STAR

 

Var min första egna ponnie som jag fick när jag fyllde 10 år. Jag minns hur lycklig och chockad jag blev när mamma sa - Hon är din!

 

En welch mountain ponnie med mycket nerv och väldigt klok. Jag tror att det kan komma därifrån min förkärlek till Engelska fullblod och arabiska fullblod samt skimmlar.

 

Blue Star insjuknade 1988 och fick resa till Trapalanda.. Vi fick 8 härliga år tillsammans. Hon var en häst som tog stor plats i mitt hjärta.

 

 

 

 


 

RAINFALL xx 

 

Rikard hade en fullblodshäst åren 2000-2008 vars namn var Rainfall xx, Hon gick tyvärr bort i sjukdom 2008. Hon var ett stort skimmel sto, som var ett ledarsto ut i hovspetsen och var en mycket ”svår” fullblodshäst. Hon släppte inte "in någon" utom Rikard var den enda som hon accepterade och så fick det vara. Det tog tid att få hennes förtroende och det var många timmar som Rikard lade ner i hagen och boxen som han sov i hos henne samt ut och promenera samt red ut för att lära känna Rainfall xx

Rainfall xx 2004

 

 

 


 

CHESTER OX

 

Min fina arabhäst, bästa vän och arbetskamrat. Chester föddes 2002 och fick resa till trapalanda 27 maj 2013 alldeles för tidigt pga en skada i hagen. Sorgen är fortfarande tung och Chester är den häst som tagit störst plats i mitt hjärta.

 

 


 

 

Veronicas fullblodssto

RUTGER SPINELL xx 1985 - 2013

Rikard och Spinell, 1995               

  Veronica och spinell i falsterbo, 1999

 

Jag och spinell hösten 1996 på uteritt. Några dagar innan utförde vi vår första dressyrtävling på ÖRS i malmö.

 Rikard & Spinell Tränar trail.

 

 

 

 

Hon har varit fantastisk på galoppbanan, där hon tävlade tills hon var 9 år. Efter sin karriär på galoppbanan kom hon till mig. En dam som har haft mycket krut i sig och som "lärde" mig hur man sitter kvar på en bockande häst;)

 

Spinell och Rainfall på skogstur med mig och Rikard.

 

 

 


 

BLONDIE

 

En häst som inte var min men som också satt sina spår i hjärtat var Blondie.

En häst som jag red ofta på ÖRS. Trots att jag var 22-24 år så anmälde jag mig som skötare på Blondie för att umgås med henne flera dagar i veckan. Så direkt efter jobb så satte jag mig på bussen på Gustav adolfs torg och bara länktade ut till stalldoft och till Blondie.

Henne tävlade jag tillsammans med i både dressyr och hoppning 1992-1994

Jag och Blondie på terrängtävling och vi kom på en tredjeplats :)

 

 

 


 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)