Om oss

 

Anatomy Training  Sensitivity

 


Vi var med i ett tv program år 2016 på SVT. I programmet så visade vi upp frihetsdressyr & agility tillsammans med vår häst Duo. 

 

 

 

 

 

Veronica: 52 år 

Certifierad hästmassör och friskvårdare samt  Sadelutprovare, Utbildare i hästmassage & Hästpsykologi samt ridtekniker.

 Lärare på ATS hästutbildningar i massage & anatomi samt biomekanik. Jag har arbetat som skribent för hästtidningen Hästfocus . Där jag skrivit artiklar om utrustning, hästmassage, muskler samt hästpsykologi och frihetsdressyr. 

 

 

Om oss:

 

Jag/Veronica har ridit sedan jag var 8 år då jag började på MCR.s ridskola i Malmö. En liten lycklig tjej som satt på en stor härlig nordsvensk vid namn Oden. Egen ponny fick jag när jag fyllde 10 år och Jag har tidigare tävlat hopp och dressyr och terränghinder på lätt nivå. Så sedan 8 års ålder, har hästarna funnits i mitt liv.

Jag har alltid älskat att skriva om HÄSTAR 

 

ARTIKEL I HÄSTFOCUS FÖRFATTARE VERONICA ANDRÈN

 

När jag var ung så var jag långt ifrån en stjärna i skolan. De ämnen som funkade var endast träslöjd och bild. Jag kände mig aldrig bra och såg upp till alla "duktiga" elever som fick bra betyg och som var så "kloka" medan jag var så "dålig"

Ute i stallet så fann jag alltid ro och jag hade mina klippböcker där jag skrev ned allt jag läste om hästarna. Jag gjorde mina egna små prov som jag testade på lillsyrran och hennes kompis Lekte ridlärare så fort jag kom åt. Efter en del år i vården som var mitt yrke i 11 år så började jag utbilda mig 1999 på distans inom häst. Det var massage och anatomi samt friskvård vilket inte är helt lätta ämnen men det gick mycket bra. Äntligen så kände jag mig bra på något och kunde känna en viss stolthet att detta är jag faktiskt riktigt bra på.

Därefter har det bara gått uppför och det är tack vare kärleken och intresset för hästarna. Jag kunde inte drömma om att komma hit där jag står idag.

Ska man bli bra på något så måste det finnas en passion och ett gediget intresse. Sedan kommer kunskapen in och den kan endast bli riktigt bra om man verkligen brinner för något.

Med detta vill jag säga att Jag älskar hästarna och tack vare dem kunde jag bli bra på något

Ett stort plus är att hela familjen delar ett intresse om dessa fyrbenta vackra djur  

 

 

Januari 1999 började jag att läsa till diplomerad hästmassör med mycket fokus på träningsfysiologi och rehabilitering. Jag är diplomerad hästmassör sedan januari 2000 & certifierad hästmassör av KMR 2009. 

Efter diplomeringen 2000 har jag fortbildat mig i anatomi, sjukgymnastik och träningslära och utrustning.

Tiden har gått fort och jag har nu hunnit arbeta med hästmassage i 18 år och tycker fortfarande att det är lika roligt nu som när jag började.

  

Jag är diplomerad sadelutprovare och jag har gått tre olika utbildningar i sadelutprovning en längre utbildning samt två korta och kommer hela tiden hålla mig uppdaterad i just anatomi samt hur sadel och ryttare påverkar hästen.

 

 

Både jag och Rikard har också utbildat oss vidare i hästpsykologi med problemlösning, ridteknik, foderlära och träningsfysiologi. Vilken har varit är den mest intressantaste utbildningen för mig! Vi gick psykologi utbildningen i oktober 2004.  Vi lärde oss mycket nytt och fick mycket "Aha" upplevelser samtidigt som jag fick klarhet i vad jag egentligen alltid jobbat med. Då jag alltid jobbat mina hästar mycket ifrån marken och fört upp detta i sadeln när det väl "suttit" ifrån marken. Så det var en bekräftelse också för mig att mina tankar om inlärning var ett positivt sätt att arbeta med hästen på.

 

 

Olika problem som kan uppstå, mig och hästen emellan, måste lösas ifrån marken innan uppsittning. Det är något jag alltid funnit naturligt tillsammans med mina hästar, men då också ofta fått höra..

 

-Amen då vinner ju hästen.. om du hoppar av och tar det ifrån marken.

 

Hmm vadå vinner? En mycket underlig kommentar i mina öron?

 

När jag väl fått förtroende och ömsesidig respekt samt fått ledarrollen på ett ödmjukt sätt så har det alltid också funkat i sadeln:)  

 

 

Under åren 2002-2005, gick jag utbildningar på Sisu  för att utbilda och undervisa barn och ungdomar inom olika idrottsgrenar. Mycket av utbildningen gick ut på att hur viktigt det är att se och höra varje barn. Vilket är en självklarhet för mig. 

 

Jag är också utbildad i Klassisk massage på humansidan och under åren 2004-2008 masserat ryttare som en del i behandlingen av hästar då hästens muskulära problem många gånger beror på ryttarens obalans och/eller muskulära problem.

 

 


Rikard Andrén 52 år 

Lärare hos ATS hästutbildningar.

Arbetar mestadels med hästpsykologin samt kommunikation och problemlösning samt den praktiska biten med massage.

Rikard ordnar också med att allt material blir tryckt och bundit till våra elever.

 

Rikard har ridit och umgåtts med hästar sedan han var 10 år gammal.

 

Rikard är också utbildad i hästpsykologi med problemlösning, ridteknik, foderlära och träningsfysiologi. Fortbildat sig i anatomi, sjukgymnastik och träningslära.

 

2011 gick Rikard en utbildning i verkning och en i tappsko uppe i Skara.  2011 fick rikard också sitt intyg ifrån sin examination vid SVA i säkert foder. Foder hantering och allt kring fodret som mikroorganismer samt hur du märker att fodret är dåligt och varför det blir dåligt.

 

Rikard är fantastisk snabb att läsa av hästen och utefter det hantera hästen på ett individuellt vis. De hästar som blivit stökiga pga att de blivt felhanterade, missförstådda och blivit hästar med problem.. Hästar som är osäkra och blivit aggressiva, finner Rikard stort intresse att jobba med. Han älskar att få sina lyckorus när han konsekvent och ödmjukt, lugnt får ta över ledarrollen, så hästarna känner sig trygga och får förtroende av dessa hästar.

 

-Menar du att jag skall våga gå över detta blå?      JA det klarar du! Du är såå duuktig.

- Jag litar på dig, kompis. Jag går för att om du ber mig vet jag att det är säkert.

så vet jag att jag klarar av det:)   

 

 

Rikard är snabbtänkt och kan verkligen stänga av allt runt omkring och bara fokusera på samspelet mellan honom och hästen. Vi håller lektioner tillsammans i säker hästhantering samt ridteknik/ridlektioner vilket han brinner för att förmedla säker ridning samt ridning och övningar som hästen mår bra av.

 

  

 

Arabgaloppörer tränade vi i 5 år. Då var jag hästskötare och arbetsryttare samt hästmassör i ett galoppstall med arabiska fullblod. Rikard var alltid med som groom samt masserade en del hästar.

 

  

Jag och arabhingsten El Sham ox Precis hemkomna efter en uteritt som vi ofta red på mellan arbete på galoppbanan inne på jägersro.

 

 

Vi har mellan åren 2007 och 2015 tagit emot 47 stycken träningshästar i inridning, tillridning, unghästhantering samt problemlösning. De hästarna har gett oss så mycket kunskap och det har varit fantastsikt kul att jobba med dem.

 

Dessa åren tränade vi en hel del för John Moore ifrån colorado som har ett sunt tänk kring hästar och människor.

 

Sedan 2004 har jag tillsammans med Rikard och min syster hållt i kurser i hästmassage och muskellära samt hästhantering för att sedan 2008 starta upp vår yrkesutbildning till diplomerad hästmassör som är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

 

Vi har varit med i ett tv program för barn på SVT. där vi visade upp frihetsdressyr tillsammans med vår häst Duo. 

 

 

____________________________________________________________________

 

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

 

 

Mariettes TCM Akupunktur

Västerås

 

 

Tony Ohlsson ifrån Jipåt Hudvård & Massage AB.

 

 

 

 

 

 


LÄNK VÅRA HÄSTAR

 


LÄNK VÅRA TRÄNINGSHÄSTAR

 


 

 


 

 

 
 

 
© 2023 ATS hästutbildningar.se
Våra bilder får inte spridas, kopieras och användas.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)