Utbildning

ATS HÄSTUTBILDNINGAR

Intensivutbildning:

Diplomerad Hästmassör/Friskvårdare med baskunskap i hästpsykologi och sadeltillpassning   HT 2020

Godkänd för Certifiering hos KMR

 

 


 

Vi har fått förfrågningar under en längre tid om en mer intensiv utbildning på kortare tid men mer via webben. Nu i dessa tider har vi haft tid att fundera på detta och kommit fram till att vi kör igång en nu till hösten 2020. En hel del elever kommer långväga ifrån oss och detta kan hjälpa elever att kunna utbilda sig hos oss men med färre träffar. Däremot så ökar vi antalet dagar på de fysiska träffarna.

 

Utbildningen kommer innehålla allt som den längre gör men utförs intensivare via webben.

 

Det ställer högre krav på dig som elev att läsa och praktisera på hemmaplan. Vi finns tillgängliga på vardagar och kan coacha via webben. På träffarna kommer vi arbeta mestadels praktiskt och en liten del kommer läggas teoretiskt då vi vill få igång diskussioner samt grupparbete. Det har varit en del elever som arbetat sig fram snabbt med att både plugga och praktisera som har haft upp över öronen att göra så detta kan vara en bra lösning för de som redan är i hästvärldens rullning. Vi har alla olika förutsättningar vad gäller tiden pga familj, arbete, djur mm  och därför har vi lyssnat och löst det med en mer intensiv utbildning.

 


 

OBS! Vi tar endast in 6 deltagare på denna utbildning 

   


 

 

START 31 Augusti 2020 Startdatum får du teoretiskt material samt en filmer via google drive/mejl samt instuderingsfrågor inför slutprov att mjukstarta med.

Tid att lägga på utbildning är ca 75% istället för 50% som det är på den längre utbildningen.

Du läser mestadels på distans och avlägger 13 delprov/instuderingsfrågor. Vi träffas 3 gånger under utbildningen med flera heldagar varje träff. På denna utbildning får du mer material via film som är förinspelat vad gäller musklernas fästen samt funktion och vanliga problem hos dessa. Kurs litteraturen är på Svenska och latin och vissa engelska termer. I utbildningen ingår 4 kompendium och filmer på google drive.

 

Träffarna är lagda på vardagar. Dessa är fastställda så du i god tid kan ta ledigt.

 

OBS! Allt kan hända, det är väldigt sällan vi har behövt flytta på träffar. De få gånger det hänt har det varit storm eller massor med snö eller sjukdom.

 

Du får under utbildningen lära dig, att:

* Massage i förebyggande syfte, längre fram i utbildningen får du lära dig mer djupgående massage samt att massera bort muskelspänningar, och muskelkramper och störningar i hästens rörelse mönster.

 

* Uppeppnings massage inför tävling

 * Hjälpa tävlingshästen att hålla sina muskler smidiga, och hjälpa den att prestera bättre.

* Stresspunktterapi, Palpering

* Föra journal över ditt arbete med olika hästar

 

* Anatomi och muskellära, biomekanik samt grunden i träningsfysiologi

 

* Du får praktisera, på din/dina egna hästar samt andras. Du skall ha minst 8 olika dokumenterade praktik hästar med 60 massage tillfällen sammanlagt som du skall föra journal över, under utbildningen. 

 

Hästpsykologi: Kommunikation. Olika beteendestörningar och hur vi kan lösa detta tillsammans med kunden. * Du får lära dig läsa av hästen och hur du skall arbeta individuellt med hästen så den blir lugn och avslappnad, samt med respekt och förtroende.

 

* Utrustnings tillpassning, Grundläggande kunskap att lösa problem vid illa sittande sadlar.

 

 

Välkommen för mer information via vårt kontaktformulär eller mejl: [email protected]

 

 

 

 

12 Jun 2020