Träningshastar

TRÄNINGSHÄSTAR

 
 
Vi har mellan åren 2007 och 2013 haft 45 hästar för inridning samt hantering samt problemlösning: Länk: Våra tränings hästar

Alla dessa hästar har lärt oss en ny erfarenhet varje gång. De har gett oss en kunskap som ingen annan hade kunnat ge oss. Vi ser hästen som en egen individ och det är en självklarhet att det som funkar på en häst, kanske inte fungerar på en annan. Vi lär in avslappning och ledarskap med mycket markövningar innan vi sitter upp på hästen. Alla problem som yttrar sig på marken, får du även i sadeln, därför är förarbetet på marken det som är det allra viktigaste.  
 
 
 
  
 

Vi låter allt ta sin tid och pressar aldrig hästen för att nå bästa möjliga långsiktiga resultat. Med vår erfarenhet, så får du som hästägare, alltid bakslag på en häst som man har gått för fort fram på. Det kan vara sig fysiskt eller psykiskt eller i värsta fall både och. Här är vi mycket noga med att hästen följer med och lägger in massagen i förebyggande syfte. Hästar som är osäkra och eller har blivit felbehandlade måste få sin tid och det tager tid att bygga upp en relation till en sådan häst vilket man först och främst gör på marken.

 

 


 
 
 

Ridtravare 

Mighty blir insutten och efter 8 veckor skrittade och travade vi ut henne korta uteritter
       

Det är ofta som fd travhästar är "lätta" att rida in pga de är så mycket hanterade från tidig ålder. Det man glömmer är att det tar tid för muskler och skelett att hinna med och det är mycket vanligt att de får ont i rygg och kors. Det tar 3-6 månader för en muskel att byggas och upp till 2 år för skelettet att förändras från körhäst till ridhäst.

Vi är mycket noga att hästen skall må bra både fysiskt och psykiskt och jobbar för en säker och hållbar häst. Vi jobbar mycket ifrån marken med hästpsykologi den första tiden för att få ett bra samspel med hästen och dessa övningar för vi sedan upp på ryggen på hästen.

 

Vi jobbar med hästen så att den lär sig att det är skönt att gå med huvudet sänkt istället för upp i luften och är noga med att den inte "bara" går och knäcker av i nacken och går med sänkt rygg. Hästen går inte i form för att den går och böjer på nacken utan det är väldigt viktigt att den sänker halsen också annars går den i ett spänt tillstånd och problemen kommer snart att hopa sig.

 

Vi jobbar hästen på hästens villkor var den "står" i sin utbildning.

Vi ökar nivån när hästen är redo.  

Några av våra träningshästar mer kommer!

 

Alaska, Tinkersto 3 år på tillridning

 

Baloo, frieser valack på 3 år inridning

 

Mighty Light, Varmblodssto: problemlösning och inridning

 

Honey, quartersto: tillridning

 

Pila, nordsvensk travsto: Problemlösning

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)