Starta i rätt ände

Starta i rätt ände! 

Smärtande muskler och stretching.

 

När en muskel är mer spänd än normalt så betyder det oftast att muskeln kompenserar för något problem i kroppen. Kompensationen betyder att muskeln arbetar istället för en annan vävnad i kroppen som är dysfunktionell.

 

Stretching kan vara bra men aldrig i en situation där muskeln är konstant ihopdragen.

 

Stretchas en mycket spänd muskel får negativa följder då vi får nervsystemet att gå i försvar så istället för att hjälpa så stjälper vi muskulaturen och senor samt ligament. 

 

Nerver signalerar till muskeln att dra ihop sig ännu mer vilket medför ökad smärta och ännu mindre rörelse.

 

En muskel i konstant kramp kan inte slappna av. Muskeln är svag vilket kan låta konstigt då den är spänd men på grund av nervsystemet som säger åt muskeln att dra sig samman så  "lyder" muskeln order. Muskel är alltså både stark och svag i negativ bemärkelse.

 

Sammanfattning:  Det är viktigt att lösa det problem som muskeln/musklerna kompenserar för innan man börjar med något annat. Alltså inleda behandling i RÄTT ÄNDE! Stretcha inte om du misstänker eller känner smärta.

 

Vanliga orsaker är:

 

För hård träning

Ensidig träning

Utrustning såsom sadel, seldon och inspänningstyglar

Problem i någon led

Sned eller obalanserad ryttare

Foderstat

Problem i ländrygg

Felaktig verkning

Exteriöra avvikelser

 


 

På vår utbildning lägger vi ner mycket tid på att iaktta, känna och massera med olika tekniker för olika syfte.

Vi lär eleverna att se rotationsaxlar och vilka muskler som rör dessa. På så vis är det lättare att lära sig en rörelse och en hämmad rörelse. 

 

Vi palperar och masserar hästarna tillsammans med eleverna på varje seminarium för att öka känslan innan de åker hem efter varje utbildningsträff.

 

 

 

9 Jul 2019


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)