SIGNUM

CHESTER ox

 

Vår stöttepelare och signum i våra utbildningar och liv.

 

Chester ox, idag kan jag prata och skriva om honom utan att börja gråta. Det hugger i bröstet varje gång han kommer upp på bild men jag blir också motiverad och glad. Chester köpte vi år 2007 och det var en riktig vildbase med mycket energi som kom hem till oss. Han hade ett ganska svårt sadeltvång pga smärta i ryggen. Framförallt ifrån sadel som legat och tryckt på mankens och ryggens muskulatur.

 

                                                                                                                                         
Han bockade många ggr under uppsittning så vi startade om ifrån början med att endast arbeta ifrån marken. Detta var det bästa vi någonsin gjort. För med alla övningar och avslappningsarbete samt massage så försvann bockningarna efter några månader helt och hållet. När det gått några år så gick jag och ställde mig på en pall och Chester kom in till pallen i sidepass och "sa till mig" kom igen hoppa upp nu.

 

På denna bilden kom vi in i vår egen lilla bubbla och fick total avslappning. Massor med kärlek och Positiv energi byggdes upp mellan oss vid det tillfället. 

 

 

Det tar tid att bygga upp ett gott förtroende och en ÄKTA kärleksfull relation. Vi var i hamn och skulle ut på vår första tävling i western/horsemanship 2013. Då jag en dag kom ut i hagen och hittade min älskade vän på tre ben i hagen. Chester hade busat och lekt som bara han kunde göra och hade fläkt sig så muskler, senor och benflisor hade slitits av mellan bogblad och överarmsben. Det fanns inget att göra...................................................

 

Jag plockades brutalt ner ifrån mina rosa moln och kastades in ett stort mörkt hål. Det gjorde så ONT. Jag trodde att jag skulle helt gå i sönder. MIN själsfrände fanns inte mer. Skrik och gråt, förtvivlan om vartannat. När jag gick ut om kvällarna veckorna därpå så "såg" jag min vän ofta ute på ängen, ögat som lurade mig, eller finns han kvar här?.. Vet inte.. men det hjälpte i alla fall.

 

GLÄDJE

 

Chester finns nu alltid med oss och är fortfarande med i vårt material i våra utbildningar och hans vackra öga är vår logga.

 

FOREVER

 

Chester är med på film och blir masserad och har lärt många av våra duktiga hästmassörer att lyssna på hästen och få in en bra känsla i händerna. 

 

21 Dec 2021


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)