Ryttarens påverkan i sadeln -utbildning

På vår utbildning i hästmassage & Friskvård får man lära sig ryttarens påverkan i sadeln i teorin. Det är tyvärr ett stort problem och svårt att komma åt om man inte har kunskap inom detta. Det krävs en skicklig tränare och en sadel som passar häst och ryttare samt en bra hästmassör och massör på humansidan som kan hjälpa häst och ryttare att komma samman till ett.

 

 

EXEMPEL

Ryttare som har för långa överben för sadeln sitter alltid mer eller mindre i stolsits. Ryttaren kommer ideligen i obalans och kämpar med att hålla sig i mitten på sadeln. I rörelse faller ryttaren något framåt och underskänkeln flyger bak.

Ryttaren har för långa överben resulterar i för mycket tyngd upp på bakvalvet. Detta ger samma negativa effekt som en sadel som är för lång. Ryttarens knä kommer då förbi framkåpan och det blir en obalans då ryttaren kämpar med underskänkeln vilket resulterar att ryttaren glider med skänkeln. Då rör sig ryttaren för mycket ifrån hästens rörelser och hästen måste förflytta sina tyngdpunkter efter ryttaren.

På utbildningen demonstrar vi med bildspel samt så tittar vi muskulärt hos hästen vad det är som påverkar samt rörelseapparaten.

24 Sep 2021


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)