Rehabilitera?

Rehabilitering är ett långsiktigt om inte livslångt projekt för häst beroende på vad skada som hästen fått.

 

Rehabilitering är ett långsiktigt projekt där man strävar efter att hästen ska bli fri ifrån sin skada och även hålla i framtiden. För att kunna lägga upp ett träningsprogram så måste man vara kunnig i: Hästens muskulatur, leder och senor, skelett och de olika systemen hur de fungerar.

 

 

 

VIKTIGT! En häst som har problem i lederna ska först och främst arbetas på plant underlag. Inga bommar eller djupare underlag. Alltså ingen styrketräning utan endast arbeta fritt i kroppen så att hela systemet och muskelkedjorna får strömma fritt i kroppen.

 

Sedan är det viktigt  innan uppsutten träning att tänka in vad hästen haft för sjukdom/skada. NÄR hästen börjar få tillbaka bättre rörlighet så börja lägga in korta pass med rehabilitering uppsuttet. Det är viktigt att lägga in detta för att lära in ryttarens vikt i det nya rörelseschemat.

 

Det viktigt att variera träningen för att ha en hästen som tycker det är roligt att arbeta. Tid är en viktig del att tänka in.. "tiden läker alla sår". Sträva alltid till en början avsuttet.. Alltså rehabilitera ifrån marken.

27 Oct 2021


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)