Överbelastning

Undvik överbelastning i musklerna:

Faran för överbelastning i muskeln ökar när man tränar ensidigt, Statisk träning utan tillräckligt med vila emellan den intensivare träningen i passen. Vid träning bryts muskeln ner och vid vila byggs muskeln upp. Den vanligaste känslan av för hård ansträngning är träningsvärk. 

 

Uppvärmning!

Uppvärmningen ska förbereda hästen på de övningar som hör till i träningspasset. 

 

Träna upp balans och stabilitet på hästen för att minska skador. Detta gör du med att i sakta mak "utsätta" hästen för olika övningar som te x kuperad terräng, bomövningar för hand. Låt hästen får röra sig och balansera upp sig utan att du håller i för mycket i linan. Ifrån marken kan man jobba med sidepass, skänkelvikning, rollback, ryggning. 

Det är viktigt att tänka på att hästen måste lungt och långsamt utveckla muskler för rörelser ifrån medianplan. Hästens muskler för att röra sig framåt är redan utvecklade naturligt då de ska fly snabbt framåt

På så sätt så jobbar hästen upp musklerna som måste vara starka och smidiga utan någon belastning ifrån ryttaren. När hästen kan övningarna ifrån marken introducerar vi det i ridningen. Hästen förstår oftast snabbt vad vi ber om samt har muskelminne och kroppskännedom ifrån övningarna på marken. Att tänka långsiktigt ger en hållbarare häst.

 

2 May 2023


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)