Mycket videos på behandlingar och annat

Det har blivit mycket populärt med att visa upp sitt arbete på internet vilket är både positivt och negativt.

Många lägger upp före och efter behandling efter en behandling och det kan ofta vara direkt missvisande.

 

Efter massage så har cirkulationen kommit igång och då kan man se att muskeln "växer" syreriktblod har kommit in i muskeln och då expanderar muskeln. Vilket är positivt. En häst kan också efer en behandling ställa sig mer korrekt då muskeln/musklerna slappant av något.

 

MEN är där större problem i kroppen så är detta endast en kort stund. Det finns inga quickfix och det är mycket viktigt att förstå. Det ligger ofta månader med rätt träning och övningar samt behandlingar vid större muskelproblem.

När man tar en före och efter bild är det ofta man ser att hästen lägger tyngd på en annan sida än förebilden och skuggorna ligger annorlunda mm.

Det är bra med före och efterbilder men ögat blir ofta lurat ;) 

 

___________________________________________________________

 

När hästen har muskelproblem är det också viktigt att någon med utbildning tittar på hästen och utför behandling såsom hästmassage.

 

EXEMPEL:

 

Spänt läge

 

En häst som är mycket spänd i en muskel, masserar man aldrig med ett massivt tryck över muskeln till en början. Det resulterar nästan alltid i att muskeln går direkt till försvar och drar sig samman ännu mer. Då kan flera muskler följa med i detta försvar och drar sig samman de också. Detta kan leda till att musklerna blir kvar i ett krampliknande skick och hästen kan då få en rörelsestörning i några dagar. I sin tur leder detta ofta till att hästen inte vill få massage i framtiden. 

13 May 2023


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)