Kroppskontroll

Kommunikationen mellan hästarna är något vi kan och ska vi ta

till oss om vi äger eller vistas ofta bland hästar.

 

 

Det är faktiskt ganska enkelt att härma hästarnas kroppsspråk om vi vågar att leka lite med våra rörelser. Vi måste också vara införstådda med att det ofta räcker med en liten signal med vår kropp.  Ingen STRESS.

 

 

Studerar vi hästarna ofta när de är i hagen med sina kompisar så lär vi oss att se hur de samspråkar. Vi måste naturligtvis lägga ner mycket tid på att studera och lära vår egen kropp att röra sig smidigt och långsamt, fort och med små signaler. Det som är så fantastiskt är att det INTE behövs så stora rörelser och signaler för att hästen ska se vad jag menar.

 

Vi låtsas att deras bogblad blir våra axlar och deras höfter blir våra höfter och våra armar och ben blir deras ben och svans. Hästarna tittar hela tiden på vår hållning och lyssnar in våra andetag. Därför är det viktigt att vi är i nuet när vi hanterar och umgås med hästarna. Att läsa av och förstå en häst är några av de viktigaste grundkunskaperna vi ska kunna för att hantera hästar säkert och tryggt.. Eftersom de är flyktdjur så reagerar de blixtsnabbt och blir då farliga för sin omgivning och sig själv.

 

Med att kommunicera med hästen så kan vi förebygga farliga händelser som att bli omkullsprungna, tappa hästen, bli sparkade mm.. Det är tyvärr inte alltid det går att stoppa en olycka då en del hästar reagerar på olika sätt men vi kan ju i alla fall göra allt vad vi kan för att undvika att det händer. Jag skrev att vi ska härma hästarnas kroppsspråk.

14 Feb 2022


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)