Hästen vår vän

Våra tankar..

 

Vi vill vara hästens VÄN och när det behövs så är jag en god coach för min häst.

 

Hos mig ska hästen känna sig trygg och säker. Jag vägleder hästen i olika övningar som vi utför tillsammans och likaså lyssnar jag på  hästen. Ibland låter jag hästen vägleda mig, Jodå det gör jag faktiskt.

 

Vid några tillfällen när vi tränat så börjar min häst (Prince) att visa att han vill göra en annan övning. Då brukar jag stanna upp en stund också gör vi det han gillar.

 

Vi återgår sedan och då märker jag vilken enorm självkänsla som dyker upp hos honom.

 

OBS! han försöker inte komma undan utan visar med små signaler att kan vi inte göra så här en stund. Inga sura miner eller motstånd.

 

Det är viktigt att förstå här att han inte gör övningarna för att han inte vill utföra de andra och blir förvirrad utan helt enkelt så säger han.. Kom igen så gör vi det här en stund.

 

Tro det eller ej så går de övningarna över förväntan vid dessa tillfällen för då går vi in i dem utan för mycket tankeverksamhet i huvudet.

 

Vi har för länge sedan slutat tänka att hästen är obstinat och ovillig bara för att.

Det finns alltid en anledning:

 

Såsom Obehag, rädsla, förstår inte, smärta, litar inte på mig, dålig vägvisning/hårda händer och skänklar, Ryttaren tjatar ut olika övningar och hästen blir då ordentligt uttråkad, ryttaren är stressad och har ont om tid, ryttaren har blivit irriterad på någon innan mötet med hästen.

 

Listan kan göras lång men detta är det vanligaste som vi stött på. Det är viktigt att varva träning med lek, smek och närhet.

 

 

Hästen är så otroligt känslig och det är fantastiskt att höra hur massörer ifrån humansidan blir så överväldigade av hur mycket lättare det är att massera hästen.

 

Vi får oftast en otroligt respons ifrån hästens kropp redan under uppvärmningsfasen i en behandling.

 

Det är också viktigt att hästen faktiskt får reagera och visa sina känslor eller om något inte känns bra. Hästen får aldrig bli robot lik utan glimten i ögat måste få vara kvar.

 

Du och hästen skall respektera varandra och finna förtroende i varandra. Framförallt ska ni ha kul tillsammans.

 

En häst är snabb att förlåta och du får begå misstag. Gå tillbaka något steg och glöm inte att vara ödmjuk./Veronica Andrén

17 Jun 2019


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)