Harmoni

Hästen gör det som känns bäst för stunden.
Det är en viktig tanke att ha med sig när man är tillsammans med hästen.


Känner hästen obehag vill den komma ifrån detta. Känns det okej så är hästen lugn och harmonisk. Att något inte känns bra behöver inte bara vara smärta. Det kan också vara så att hästen inte är bekväm med sin människa.
Obekvämheten kan vara av olika anledningar som att du är osäker, irriterad, i andra tankar mm..


Detta känner hästen av ganska så snabbt och känner ingen tillit till dig då. Detta kan visa sig i liknande problem som smärtrelaterade problem kan visa sig.


Som tex: Vägra att röra sig, vara tittig, dra iväg mm. Det är viktigt att du tar tag i dig själv och försök släppa allt för stunden. Lättare sagt än gjort, jag vet.


Är du rädd så ta hjälp av en erfaren hästmänniska som du känner dig trygg med och framförallt som ger ett lugn till dig och hästen. Hästen kommunicerar med sin kropp och när du lär dig detta skapar detta ett lugn hos oss, Låter lite knepigt men när vi rör på oss i koncentration och märker att vi blir förstådda så känns det bra i hela kroppen.


För att lära dig hästen kroppsspråk så måste du studera den när den är med sina hästkompisar. Studera hästen i boxen, i stallgången.

 

Hur är hästen när den är med dig, sina kompisar runt andra människor som hanterar den?
Tänk på att hästen läser av dig hela tiden. Den behöver inte titta rakt på dig för att läsa dig. Den använder sig av sitt seende, hörsel och lukt.

19 Feb 2017


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)