Hästens Psykologi

Är din häst besvärlig att sitta upp på?  Är hästen nervös och kan inte vara stilla och svår att leda ut i terrängen?

 

Varför beter den sig på det sättet då? Det kan faktiskt helt krasst vara så att du själv skapar dessa problem. Vi tycker inte att longering för att motionera av hästen är en bra lösning!

Hästen får istället mer och energi för kommande tillfälle den skall jobba och det blir en ond cirkel. Den kan skada sig med all sin energi och sluta lyssna på sig själv! Hästen busar på och du kan bli skadad om den slutar att fokusera på dig som ledare, vilket den gör med så sprudlande energi.

 

Förslag på hur du istället får hästen att bli harmonisk:


* Daglig utevistelse helst halva dygnet och i en hage som är så pass stor att hästen kan röra sig i alla gångarter samt grovfoder för att kunna sysselsätta sig.

* Bygg upp bra relation mellan dig och hästen. Umgås med din häst även om du inte skall rida den.

* Du ska vara en god coach och gör olika saker med din häst t ex ut och promenera, övningar som bygger på psykisk sysselsättning. (finns i vår bok Fantastiska resan mot ett bra ledarskap) Din häst får absolut på inga villkor vara rädd för dig och skall känna sig trygg med dig som sin ledare.

 

* En god coach skall du vara framförallt ifrån marken och efter ett tag med mycket förtroende skapande övningar kommer detta även finnas uppifrån hästryggen.

Vi har arbetat med psykologi, kommunikation samt problemlösning för häst sedan 2004 och innan dess arbetat mycket med oss själva för att förstå och kommunicera med hästen.

 

                     

 

 

 

 

 

 

5 Feb 2020


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)