EN HÄST

EN HÄST

 

En häst är så mycket mer än en rygg att sitta på. Hästen har känslor, instinkter som är olika starka hos olika individer. Kroppen är som vår egen med skelett, muskler, senor och nerver samt inälvor som är mycket känsliga.

 

Ibland kan det vara lätt att glömma att hästen är ett känsligt djur just för att den har en ganska stor kropp i jämförelse med en människa.

 

Just den här känsligheten är ju helt fantastisk och viktig att bevara. Det är en känslighet som är lätt att förstöra och väldigt svår att få tillbaka.

 

 

 

De flesta hästar svarar oss redan när vi står på avstånd och det är väldigt viktigt att kunna se och "höra" detta. En kommunikation som är guld värd. Men åter igen hästen är stor och då går tron ibland att man måste vara så tuff och stark och "hårdhänt" för att kunna klara av att hantera och rida hästen. Det är precis tvärtom..

 

När vi kommer till fysisk kontakt så är det viktigt att "prata" med små signaler för hästen förstår ofta ganska snabbt vad vi vill och vad vi ber om. Då måste vi vara lyhörda på att hästen faktiskt "hört oss" och inte fortsätta "tjata" med att peta, putta, skänkla mm.

25 Nov 2017


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)